Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Οδοιπορικό....

Γειά σας φίλοι μου.
Επέστρεψα από ένα μεγάλο και ενδιαφέρον ταξίδι. Όπως συμβαίνει πάντα, τα βρήκα όλα αλλαγμένα και όπως επίσης πάντα συμβαίνει, προς το καλύτερο.
Έλλειπα στην μακρινή Σομαλία και στον κέρας της Αφρικής.

Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες και ένα βίντεο για να μεταφέρω μέρος της εμπειρίας
και σε σας. Όχι τίποτα άλλο, όλα αυτά τα έχετε πληρώσει εσείς (εαν δεν φοροδιαφεύγετε).
Οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερες αλλά επειδή δημοσιεύονται άνευ αδείας, πρέπει να μην φαίνονται πρόσωπα. Είναι όλες τραβηγμένες από συναδέρφους και τις αναρτώ εδώ αγγίζοντας τα όρια της στρατιωτικής εχεμύθειας. Το βίντεο το έφτιαξα εγώ από εικόνες που τραβήχτηκαν πάνω στο πλοίο από επαγγελματίες και έχουν δημοσιευτεί ήδη στο you tube από κάποιον φορέα της Ε.Ε..
















1. Διάβαση του Σουέζ.
___________________________________________




















2.Διάβαση Ισημερινού
______________________________________________



















3.Άφιξη στη Κένυα (Μομπάσα)______________________________________________


















































4.Διάφορες εικόνες από Κένυα
________________________________________________






















5. Ελλαδάρα ΚΑΙ στην Κένυα! Καλωσήρθατε στο παραθαλάσσιο μπαράκι ...ΓΕΙΑ ΜΑΣ! Το μοναδικό σε ακτίνα 2000 ναυτικών μιλίων που παίζει ...ΚΑΡΡΑ!Μην σας μπερδεύει η αφίσα: δεν ήξερε ότι είχαν έρθει πατριώτες στην περιοχή.Είναι δύο αδέρφια Θεσαλλονικιοί και μας είπαν ότι οι Κενυάτες τρελένονται για ...GREEK MUSIC!
___________________________________________________________________







































6.Φόρτωση πλοίου με τρόφιμα στα πλαίσια του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ (World Food Program).H φόρτωση γίνεται στην Κένυα σε πλοία που ναυλώνει το προγραμμα και μεταφέρεται στην Σομαλία στο λιμάνι του Μογκαντίσου ή της Μέρκας.
_____________________________________________________________________




































7.Συνοδεία πλοίου του WFP από τη Μομπάσα στο Μογκαντίσου.
_________________________________________________





8. Επίσκεψη ορφανοτροφείου στο πλοίο.Τα παιδάκια δεν είναι ΄όλα ορφανά αλλά πάσχουν από AIDS και έχουν παρατηθεί από τους γονείς τους . Η συλλογή 3000 ευρώ από εθελοντική προσφορά του πληρώματος και η πρόσκληση των παιδιών στο πλοίο είναι αυτό που θα διαχωρίζει ΠΑΝΤΑ τον Έλληνα .....
Οι υπόλοιποι σύμμαχοι (Ολλανδοί, Αγγλοι, Γάλλοι ,κλπ).... ούτε που τους πέρασε από το μυαλό η ιδέα.
Περισσότερα σε επόμενες αναρτήσεις.
Φιλιά .

6 σχόλια:

  1. Καλοσώρισες ξανά στη συντροφιά μας Ενικολό! Οι φωτό και το οδοιπορικό σου συγκλονιστικό, μιας και η Μαύρη Ήπειρος είναι τόσο διαφορετική από τα δικά μας δεδομένα... και ο σκοπός που πήγες, πραγματικά θέλει κότσια και όχι αστεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλώς ήλθες.
    είμαι συνάδελφος και ρώτησα στο μπλογκ της αδελφής σου αν ήσουν παρατηρητής γιατί ήμουν στο τμήμα πολυεθνικών επιχειρήσεων και παρακολουθούσα τους παρατηρητες και όλες τις άλλες επιχειρήσεις. αν ήσουν παρατηρητής, σίγουρα θα είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενικολό,ξαναγύρισες στο μπλογκ μας με φοβερό θέμα.
    Νά'σαι καλά που μας ταξείδεψες και εύγε σε όλους για την προσφορά σας στα παιδιά του τρίτου κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον τα μέρη εκεί. Όπως μπορείς να φανταστείς δεν έχω πάει εκεί. Πάντως η Ελληνική μουσική είναι πολύ της μόδας στην Μέση Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αν και μου φέρνουν λίγη μελαγχολία. Και θα σας πώ γιατί :
    Ρία, εγώ ήμουν ο διευθυντής επιχειρήσεων του πλοίου.Το πλοίο μετέφερε και τον εν πλώ διοικητη της επιχείρησης ο οποίος είναι Έλληνας (Πλοίαρχος Παπαιώάννου).Εγώ έφυγα γιατί μετατέθηκα, όμως όλοι οι υπόλοιποι ....τον πίνουν ακόμα.
    Και αυτή είναι η πίκρα λίγο γιατί υπάρχει κόσμος που (όπως φαίνεται και στο βίντεο) κοπιάζει με φιλότιμο και ενώ οι άλλες χώρες της ΕΕ και η ίδια η ΕΕ σαν οργανισμός (στις Βρυξέλλες) ασχολούνται και ενημερώνουν τον κόσμο για τα τεκτενόμενα, στην πατρίδα (που έχει αναλλάβει και τη διοίκηση μιας τόσο δύσκολης και απαιτητικής αποστολής )δεν έχει ακουστεί τίποτα! Και είναι η μοναδική πραγματική αμοιβή όλων αυτών των αγοριών και κοριτσιών που κουράζονται με 45 βαθμούς υπό σκιάν.Οι περισσότερες εικόνες στο βίντεο τραβήχτηκαν από έναν βέλγο οπερατερ που έστειλε η ΕΕ , τον Μπερναρντ΄, πάνω στο πλοίο . Και η Ελλάδα έστειλε μόνο κάτι φωτογράφους από το Αρετη και τόλμη...Φανταστείτε ότι και η υπέυθυνη του WFP στην Αφρική(και η μόνη που κάνει δουλείά και διαφημίζει τη χώρα μας όσο κανένας βουλευτής σε ευρωκοινοβούλιο) , είναι Ελληνίδα (κα Μεταξά).Όλες οι ευρωπαικές κοινότητες στην Κένυα (κατάλοιπα της αποικιοκρατίας) ασχολούνται με επιχειρήσεις και πολυτελή ξενοδοχεία.Η Ελληνική αν και μικρότερη (με 250 άτομα περίπου) ασχολείται με ανεγέρσεις ορφανοτροφείων και ανοίγματα πηγαδιών.Ίσως γι αυτό ο Κενυάτης να διασκεδάζει πιο καλά με το "Αυτός ο άνθρωπος" της Σακελλαρίου από ότι με το "YMCA" ...Αλλά ποιός ασχολείται τώρα με αυτά? Είναι η περίοδος της Γιουροβίζιον...Την Ελλάδα αυτήν την εποχή την αντιπροσωπεύει ο Σάκης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eντελώς τυχαία, βρέθηκα εδώ! Και στάθηκα, γιατι το βρήκα πραγματικά συνγκλονιστικό, ξαφνικά να βλέπεις μπροστά σου, καθισμένη στην θαλπωρή του άνετου δωματίου σου, να διαδραματίζονται, γεγονότα σαν αυτά του video! Ετσι επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, πόσο φτηνή ειναι η ζωή τελικά!..Καλό βράδυ. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή