Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Η κοινωνία να αμυνθεί

Yπουργός προτείνει ευνουχισμό των βιαστών

Σοκ έχει προκαλέσει η πρόταση του γραφικού Ιταλού πολιτικού

Τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Ρομπέρτο Καλντερόλι, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa πρότεινε τον χειρουργικό ευνουχισμό των βιαστών, επαναφέροντας έτσι την πρόταση που είχε καταθέσει το 2005, η οποία είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η Ιταλία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβαίνει, σε ορισμένες περιπτώσεις, στο χειρουργικό ευνουχισμό των ενόχων για σεξουαλικές επιθέσεις, δήλωσε ο Ρομπέρτο Καλντερόλι. Και συνέχισε: Σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρώ πως δεν είναι δυνατή η επανένταξη! Πιστεύω ότι ο χημικός ευνουχισμός αποτελεί ανεπαρκή λύση και δεν απομένει παρά ο χειρουργικός ευνουχισμός. Η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί.

Άρθρο της εφημερίδας Free Post, αρ. φύλλου 90, 17/2/2009

4 σχόλια:

  1. xoris na taxtho uper tis genikoteris poreias tou sugkekrimenou politikou, tha sumfoniso me tin protasi gia viastes/paidofilous
    oi sugkekrimenes periptoseis apokleioun 'rehabilitation'
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ το ίδιο Aveth και θα φέρω ένα παράδειγμα, αυτό του 50χρονου θείου που ασελγούσε επί διετίας στο εννιάχρονο ανηψάκι του, είδηση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και μας έκανε πάλι να ανατριχιάσουμε για το τι έχει υποστεί αυτό το κοριτσάκι τόσα χρόνια, εξαιτίας του σάτυρου και τώρα όταν θα δικαστεί, θα επικαλεστεί ότι έχει διαταραχές της ψυχικής του υγείας για να την βγάλει καθαρή.

    Σε ανάλογες περιπτώσεις λοιπόν, κόψιμο από τη ρίζα και μετά άστον να υποστεί τις συνέπειες της πράξης του προς το αθώο παιδί.

    Το κοριτσάκι όμως ας αναλογιστούμε πως η ζωή του δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια και δεν φταίει σε τίποτε για όλα αυτά που πέρασε από έναν "μεγάλο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας χαρά σας, από enikolo!
    Έλειπα κάμποσους μήνες στην μακρινή και ταλαιπωρημένη Σομαλία.Γύρισα όμως κατάμαυρος (από τον ήλιο και όχι από το ξύλο).
    Σαστισμένος είδα πολλές αλλαγές στο μπλόγκ (προς το καλύτερο).
    Δηλώνω λοιπόν παρών και έτοιμος να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί σας.
    ΥΓ : όσον αφορά τον ευνουχισμό των βιαστών,δεν θέλω να είμαι απόλυτος αλλά δεν βρίσκω ένα πειστικό επιχείρημα για να μην συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς επέστρεψες πολεμιστή της Αφρικής και όσο για τις αλλαγές, μιας και προέκυψαν θέλαμε δεν θέλαμε, ευκαιρία να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα στην ομάδα μας!

    Για το ζήτημα του ευνουχισμού, θα πω πως όταν η περίπτωση του θύτη είναι τέτοια που δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για την πράξη του (ψυχική νόσος κλπ), τότε είναι και ένα μέσο παραδειγματισμού για τους υπολοίπους επίδοξους δράστες, που ίσως μπορεί να αποθαρρυνθούν να επιτεθούν σε έναν παιδάκι, όταν η σωματική τους ακεραιότητα διακυβεύεται ως τιμωρία για την πράξη τους.

    Εμείς εδώ στο Ελλάντα, ούτε καν το έχουμε συζητήσει αυτό το μέτρο εν τω μεταξύ... είμαστε ακόμα αλλού, αν και τα κρούσματα πληθαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή