Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Το κόμμα των λευκών ψήφοφόρων

Δημοσκοπήσεις δημοσκοπήσεις και πάλι κάθε σχεδόν δύο εβδομάδες αποτελέσματα για το ποιός προηγείται. Δεν συμβαίνει μόνον εδώ αλλά παντού. Οι εταιρείες αυτές που απασχολούν κάμποσα άτομα πρέπει να βγάζουν με κάποιο τρόπο το ψωμί τους. Κυριαρχεί διάχυτη η εντύπωση ότι οι εκλογικοί μονομάχοι ήδη ξέρουν το αποτέλεσμα και κάνουν τα πλάνα τους αναλόγως, κυρίως για τον χρόνο των εκλογών μπας και γλυτώσουν οι χαμένοι τίποτα ή να κερδίσουν κι άλλο οι υποτιθέμενοι κερδισμένοι.
Και μετά?
Μετά μιά από τα ίδια, θα γεμίσουν και οι τριακόσιες έδρες την βουλή μας, θα ξαναρχίσουν αν όχι αμέσως μετά από κανα δίμηνο πάλι οι αναλύσεις του πολιτικού βαρομέτρου κ.ο.κ.
Ομως για σκεφτήτε κάτι που θα ταρακουνούσε όλους αυτούς που στέλνουμε μέσα στο κοινοβούλιο.

Σκέφτηκα το εξής. Να υπάρξει βαρύτητα και καταμερισμός θέσεων ΜΕΣΑ στη βουλή των λευκών ψήφων. Καλά δεν μετριούνται θα μου πείτε? Μετριούνται αλλά δεν τους δίνεται καμμία σημασία.
Εδώ μιλάμε όχι μόνον να μετριούνται αλλά να τους δίνονται και έδρες στη βουλή. Και μάλιστα οι έδρες αυτές να είναι μπροστά μπροστά, φάτσα κάρτα στον πρόεδρο της βουλής, και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι των παρατάξεων από πίσω από τις άδειες αυτές θέσεις, να τις βλέπουν και όσο πιό πολλές είναι να τους μεγαλώνει η ντροπή ο προβληματισμός και το αίσθημα ευθύνης για το ποιοί τους έστειλαν εκεί και ΓΙΑΤΙ?

4 σχόλια:

  1. α) γειά σου αετέ, καιρό είχα να σε "e-δω".
    β)δεν έχω πειστεί ότι οποιοσδήποτε πολιτικός θα ντρεπόταν ή θα προβληματιζόταν ακόμα και αν τον ντύναμε με πίσσα και πούπουλα
    γ) θεωρώ όμως πολύ καλή την πρότασή σου.θα μπορούσε να λειτουργήσει και θα συμπλήρωνα ότι αυτές οι έδρες θα μπορούσαν να επανδρώνονται με τυχαίους πολίτες κάθε μέρα σε στύλ ενόρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου και σένα νικολό
    Πολύ καλή η επέκταση που προτείνεις. Πολίτες εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων π.χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sakis γεια χαρά. πολύ ευχάριστη η σκέψη σου. μακάρι να αδειάσει αυτό το ρημάδι η βουλή. Η κατάσταση πάει απο το κακό στο χειρότερο. Αυτό εξερτάται από εμάς:όσο η στάση μας είναι α-βουλη η βουλη θα υπάρχει.Για τον λόγο αυτό πρέπει να δραστηριοποιηθούμε για να ξεμπερδέβουμε απτα δήθεν 300 δημοκρατικόπουλα. Κακά τα ψέματα αλλά μου δημιουργείται η εντύπωση πως ζούμε σε μια αόρατη (συνήθως) χούντα. Όταν πάψουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας και χτυπήσουμε το τέρας στο ψαχνό μη πηγαίνοντας όλοι μας στην δουλεία(για ένα διάστημα)-όση κουβέντα και να θέλει αυτό,για το πόσο εφικτό είναι κ.τ.λ- τότε η βουλή των 300 θα εξαφανιστεί και μια νέα αμεσοδημοκρατική κοινωνία με τεράστια σε κάθε νομό κοινοβούλια (με 5000 ας πούμε βουλευτές-ανθρώπους απλούς σαν και εμας) χωρίς εξουσία πάγια και θεσμική αλλά αιρετή και άμεσα ανακλητή απο τους ψηφοφόρους ανά πάσα στιγμή.
    το ερώτημα είναι ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ; ή αλληλομαχαιρωνόμαστε;
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οδυσσέα
    να μιά άλλη πολύ πρωτοποριακή ίδέα. Τελικά πιστέυω ότι τα κλασσικά πολιτέυματα με τις έδρες και τους βουλευτές αρχίζουν και σαπίζουν. καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάτι πιό πρωτοποριακό και άμεσότερα εκλεγμένο και αντιπροσωπευτικότερο της κοινωνίας των πολιτών.
    Να ισχύσει και πάλι το δόγμα. "Οι εκλεγμένοι απο τους ποίτες ΓΙΑ τους πολίτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή