Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ(από Γιώργος Κριτσ.)

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ

Η επιστροφή των πιθηκανθρώπων και βαρβάρων υφίσταται αυτήν την στιγμή που διαβάζεται τα κάτωθι. Το ανθρώπινο εγώ στην προσπάθεια αυτοβελτίωσης του , μετά από πολλά χρόνια ιστορίας , ανακαλύψεων ,επιστημών ,θρησκευτικής προσήλωσης , ιδεολογικού προβληματισμού , πολέμων , αιματοχυσίας και ειρήνης τελικά τα κατάφερε.
Η ιστορία καταργείται , ακυρώνεται και το ανθρώπινο εγώ με την ευθύνη( αγαπάτε αλλήλους ) προς το κοινωνικό σύνολο μεταμορφώθηκε σε ζωώδη λύκο , ανθρωποφάγο . Ναι θέλουμε να φάμε ο ένας την σάρκα του άλλου , τα καταφέραμε. Πλέον το ζωικό βασίλειο αντικατέστησε το πανανθρώπινο , την αγάπη ,την συντροφικότητα.
Πολλά πρόβατα , κοράκια , κουκουβάγιες ….. Λυκάνθρωποι επικρατούν που τους πίνουν το αίμα , τους ρουφάνε το μεδούλι για λίγη προβολή , για λίγα χρήματα , για μια θεσούλα στο δημόσιο . Μέγιστη αξία των βαρβάρων το χρήμα , τα κάνουν όλα για αυτό , πουλάνε και την ίδια την μάνα τους , απολύουν και σκοτώνουν τον αδερφό τους , μαχαιρώνουν πισώπλατα τα ίδια τους τα παιδιά .
Με εξαίρεση έχουμε και νέα ζωάκια , τα φοβισμένα ανθρωπάκια μοιάζουν με μικρά αρκουδάκια , παρόλο που φιλτράρουν την αλήθεια , φοβούνται να μιλήσουν , να συνεισφέρουν , να βρουν τον τρόπο να ελευθερωθούν και το μόνο που κάνουν είναι να μην μιλάνε , τα ταΐζουν άλλωστε και σέβονται τα φαγητά που τρώνε από τα άλλα ζώα. Δεν ξέρουν όμως ότι η τροφή τους είναι φτιαγμένη για προβατάκια κι αν συνεχίσουν να τρώνε θα αρχίσουν να βελάζουν …..
Όσο για μένα μάλλον ξυπνάω σιγά σιγά , εμπεριέχω τελικά όλο το ζωικό βασίλειο , θυμωμένα τα ζωάκια μου , αναστατωμένα . Δεν θέλουν να φάνε το ένα το άλλο γιατί σίγουρα στο τέλος θα μείνει ένα το δυνατότερο που κι αυτό από την πείνα του θα φάει τις σάρκες του . Απλά θέλουν να συνυπάρξουν χωρίς πολλές απώλειες , και ίσως το όνειρο τους είναι τελικά να ενανθρωπιστούνε .
Για την ώρα δεν γνωρίζω για μένα, επικρατεί και σε μένα ένας Λύκος με Όνειρα….

Τάδε Έφη
Γιώργος

2 σχόλια:

  1. Ο γερος Ινδιανος λεει στο εγγονι του:
    -εχεις μεσα σου 2 λυκους. Εναν καλο και εναν κακο.
    -Ποιος απο τους δυο θα επικρατησει? ρωταει ο μικρος.
    - Ο Δυνατοτερος! απανταει ο γερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. exofthalmi:
    οιο δυο λύκοι είναι η αγάπη και το μίσος και θα επικρατήσει αυτός που ...ταίζεις περισσότερο είπε ο γέροντας.

    ulyssses:
    ακόμα και αν γίνουμε ολοκληρωτικά μια ζούγκλα φίλε, πάντα θα υπάρχει και ένα ζώο που θα διατηρεί την αίσθηση δικαίου, θα αδιαφορεί για το πόσους λίγους ομοίους του έχει, θα είναι ατρόμητο, δε θα διστάζει να σκίσει τις σάρκες του για να σταματήσει το άδικο και θα το φοβούνται οι λύκοι.Θα είναι πάντα ο βασιλιάς της ζούγκλας.Το λιοντάρι.
    Και το μεγαλύετρό του προσόν είναι ...η (οικιοθελής 'ισως) άγνοια κινδύνου και η αδυναμία του να απελπιστεί.
    Και αυτό το ζώο μπορεί να δείχνει άγριο σε εποχές "πολιτισμένες", αλλά είναι αξοαγάπητο σε βάρβαρους καιρούς.
    Και το κυριότερο,....υπάρχει και δε φοβάται να βολτάρει μέσα στη ζούγκλα και να πονέσει για χατήρι των προβάτων.
    Δεν έχει ανάγκη από τροφή που του προσφέρουν γιατί τρέφεται με τις σάρκες του.
    Το μόνο που έχουν να κάνουν τα άλλα ζωάκια είναι να το ξεχωρίσουν από τους λύκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή