Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Συναυλία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Συναυλία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, διοργανώνει η “Φεμινιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα”, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2009, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ), στις 8.30 μ.μ.

♦ Προσφέρθηκαν να τραγουδήσουν οι:

Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα και Γιάννης Ιωάννου, Σαβίνα Γιαννάτου, Σωτηρία Λεονάρδου, Μάρθα Μαυροειδή, Λάμια Μπεντίουι, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Νατάσσα Παπαδοπούλου - Τζαβέλα, Katrin the Thrill, “Rodina” - πολυφωνικό συγκρότημα γυναικών από τη Βουλγαρία.

♦ Μαρτυρίες γυναικών που δουλεύουν στο χώρο της καθαριότητας διαβάζει η Ιόλη Βρυχέα.

♦ Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει εκπρόσωπος της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ).

Τα έσοδα της συναυλίας θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Μετά τη δολοφονική απόπειρα με βιτριόλι που έγινε το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου 2008 εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, μαχητικής συνδικαλίστριας στο χώρο των καθαριστριών, άρχισε να γίνεται γνωστή η κατάσταση που κυριαρχεί στο χώρο της καθαριότητας και αφορά γυναίκες, στην πλειονότητά τους μετανάστριες: Απίστευτες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας με πλαστές ώρες εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, μειωμένα ένσημα, μαφιόζικες εργοδοτικές πρακτικές από τους εργολάβους που στην ουσία έχουν «αναλάβει» το χώρο της καθαριότητας, ψυχολογική και σεξουαλική βία, απόλυτη αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών, ευθύνες κυβερνητικών παραγόντων, δημόσιων υπηρεσιών και συνδικαλιστικών ηγεσιών.


Η Κωνσταντίνα Κούνεβα κλήθηκε να πληρώσει το τίμημα για το κουράγιο της να μπει μπροστά και να διεκδικήσει αυτή, μια μετανάστρια, τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα για την ίδια και τις συναδέλφους της. Και τιμωρήθηκε μ’ αυτόν τον πρωτοφανή τρόπο που παραπέμπει σε έναν σκοτεινό κόσμο ασύλληπτης αγριότητας, οι άγραφοι νόμοι του οποίου επιβάλλουν τον κυριολεκτικό αφανισμό του προσώπου και το πνίξιμο της φωνής της γυναίκας που τόλμησε να απειθαρχήσει.

Η Φεμινιστική Πρωτοβουλία, η οποία δημιουργήθηκε αμέσως μετά την αποτρόπαιη επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, έχει λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει, έχει δημοσιεύσει κείμενα στον Τύπο, έχει συμμετάσχει σε σχετικές εκδηλώσεις. Πιστεύουμε πως το ελάχιστο χρέος μας προς τη θαυμαστή αυτή γυναίκα, που συνεχίζει να δίνει τη μάχη της στον Ευαγγελισμό, είναι να απαιτήσουμε να αποκαλυφθούν άμεσα και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της και, αλληλέγγυες με τις γυναίκες του σωματείου της, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δοθεί ένα τέλος στις απαράδεκτες συνθήκες που συνιστούν την εργασιακή τους καθημερινότητα.

Εισιτήρια προπωλούνται στο δισκοπωλείο “Vinyl Microstore”, Διδότου 34, Εξάρχεια

Τιμή εισιτηρίου: 12 €

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου Μαριαλένα. Χαίρομαι να βλέπω αναρτήσεις με κινηματικό χαρακτήρα.Πολύ καλή η σκέψη-πράξη της "πρωτοβουλίας".Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί.Με την ανάρτηση αυτή μου δίνεται κι εμένα η δυνατότητα για αναρτήσεις-ενημερώσεις τέτοιου τύπου καθώς (όπως φαίνεται & από το μπλόγκ μου) είμαι αντίθετος με την όλη φιλοσοφία-λειτουργία του πολιτικο-οικονομικού συστήματος και εκφράζω την αγανάκτησή μου συμμετέχοντας σε διάφορες πρωτοβουλίες.
    Θεωρώ ότι η θλιβερή προϊστορία μου σχετίζεται με τον τρόπο ζωής, που το σημερινό καταδικασμένο σε κρίσεις σύστημα,προβάλλει και επιβάλει (με τον τρόπο του).Έτσι εναντιώνομαι σε αυτό με όποιον τρόπο μπορώ.Όφείλουμε να παραδώσουμε στα πεδιά μας μια καλύτερη πραγματικότητα.
    Ας σταματήσω εδώ όμως την επαναστατική φρασεολογία μου για να μη γίνομαι κουραστικός...σε όσους δεν συμφωνούν!
    Τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καθόλου κουραστικός Οδυσσέα

    Μαρλένάκι σευχαριστούμε τέτοιες ανακοινώσεις είναι πολύ χρήσιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα φίλοι συνοδοιπόροι,

    το βασικό είναι να υψώσεις ανάστημα έναντι αυτής της κοινωνικής αδικίας που διαπράχθηκε στο πρόσωπο αυτής της αγωνίστριας και από κει και πέρα, όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα για την ενίσχυση του σκοπού για τον οποίον ξεκίνησε αρχικά να γίνει αυτή η συναυλία...

    Το δύσκολο είναι να είσαι μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων σου ως μέλος αυτής της κοινωνίας, το εύκολο είναι να απέχεις και να τα περιμένεις όλα από τους άλλους. Εμείς εδώ δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι, ούτε ως οντότητες, ούτε ως ομάδα ιστολόγων!

    Πολλούς χαιρετισμούς σας στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριαλένα μου,
    εγώ από αυτούς που προσεφερθηκαν να τραγουδήσουν δεν γνωρίζω κανέναν(αμφιβάλλω αν τους ξέρει και η ίδια τους η μάνα)
    Που ειναι η ΚΥΡΙΑ Χαρις Αλεξίου (να τραγουδήσει για συμπαράσταση) που το παίζει και σοσιαλίστρια και έχει πρώτη υπογραφή στο καταστατικό της ΑΕΠΙ για να τα αρπάζει μαζί με τους άλλους "πτωχούς" επώνυμους σκυλοπιστιάρηδες, από την κάθε κυρά-Κατινομαρία που πουλάει καφεδες και της ζητάει 980 Ε τον χρόνο ...για να παίζει ραδιοφωνο με τα τραγούδια τους.
    Αει και μη χέσω...

    Και ποιός θα σηκώσει το ανάστημα Μαρλεν μου?
    Εγώ προσωπικά πήγα να το σηκώσω και ο δικηγόρος μου μού είπε "δεν θα βρεις άκρη και δεν θέλω να σε ξεγελάω και να πληρώνεις παράβολα για χασοδίκες"
    Βρε δεν το καταλάβατε ακόμα πως για μαλακίες συζητάμε?
    Οι βολεμένοι είναι βολεμένοι,
    Οι αλλοδαποί ανά την υφήλιο θα είναι πάντα μη αποδεκτοί,όπως είμασταν και εμείς που φύγαμε στην Αμερική, Αυστραλία και την Γερμανία στις δεκαετίες του 50 και 60.
    Και θα σας ρωτήσω αγαπητοί μου Α.Μ.
    -Ποιος θα μάζευε μια Κωνσταντίνα στο σπίτι του?
    -Ποιος θα έτρεχε (να χάσει ώρες ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΈΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ?

    "Εμείς εδώ δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι, ούτε ως οντότητες, ούτε ως ομάδα ιστολόγων!"
    Μάλλον τέτοιοι είμαστε κι'εμεις! Κουκουρουκιές...

    Φιλοσοφούμε μετά τυρού και αχλαδιού παρά θιν αλός...
    Θέλω γαμώτο μου να μάθω αν υψωσε αναστημα κάποιος από εμας σε όλη αυτήν την αδικία.

    Καλό Πάσχα να έχετε συνοδοιπόροι μου αλλά...
    μάλλον θα σταματήσω να συμπορεύομαι μαζί σας.
    Μεγάλωσα αρκετά για να ψάχνω το "διότι"
    το "ΓΙΑΤΊ" ΘΈΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΎΣΩ.

    Σας φιλώ με αγάπη













    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πονάν τα λόγια σου Παναγιώτα μου, προσπαθώ να δω πίσω τους τι θες να μας πεις, με αυτό σου το μήνυμα.

    Κανείς μας δεν ενσαρκώθηκε ως άλλος Μεσσίας σε αυτή τη ζωή, όλοι μας άνθρωποι με τα καλά και τα στραβά μας είμαστε και με αυτά πορευόμαστε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αγαπητός φίλος μας ο Χρίστος ο Απ' Αλλού, έχει αναπτύξει μιαν αξιόλογη δράση, όπως και άλλοι άνθρωποι που να με συγχωρέσουν που δεν συγκρατώ τα ονόματά τους αυτήν την ώρα.

    Τη Σαββίνα Γιαννάτου και τη Σωτηρία Λεονάρδου, καλλιτέχνιδες με άποψη και στάση ζωής πέρα από το σταρ σύστεμ, τις σέβομαι και εκτιμώ που συμμετέχουν σε αυτή τη συναυλία, τους υπολοίπους δεν τους γνωρίζω, αλλά εκεί δεν είναι το πρόβλημα, μιας και η κίνηση είναι που μετράει και η προθυμία τους να συνεισφέρουν για την ενίσχυση της αγωνίστριας Κωνσταντίνας.

    Μην ψάχνεις να βρεις ψύλλους στα άχυρα με το να μέμφεσαι ομαδικώς για τα κακώς κείμενα καλή μου. Εχεις τα δίκια σου, αλλά εδώ το περίσσευμα ψυχής μας καταθέτουμε και αγγιζόμαστε, όσο ο καθένας μας εκθέτει εαυτόν για κάτι τέτοιο, η σελίδα μας, χώρος έκφρασης και αγάπης είναι και όχι η κολυμβύθρα του Σιλωάμ, που θεραπεύουμε τα πάντα.

    Εύχομαι, να έλθει η ώρα που η αγανάκτησή σου για όσα η ΑΕΠΙ σου καταμαρτυρούσε, να καταλαγιάσει ένεκα άλλων προτεραιοτήτων στη ζωή σου από εδώ και μπρος και ελπίζω είτε είσαι κοντά, είτε λίγο πιο μακρυά να μην μας "χέσεις", εξαιτίας του συστήματος, δεν αξίζει...

    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπημένη μου Μαριαλένα και λοιποί συμπορευόμενοι.
    Το "μην χέσω" αλλού κολλούσε και οχι προς υμάς.
    Πραγματικά με πονάνε κάποια πράγματα κι ίσως τα βγάζω έντονα και δεν εχω τον άμεσο τρόπο να εκφράζομαι με τον γραπτό λόγο.
    Αλλωστε με ξέρεις πως στην συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο η γλώσσα μου πάει ροδάνι.
    Με την ΑΕΠΙ εγώ καθάρισα πια αλλά σκέφτομαι την κάθε θηλυκή ύπαρξη μιας κάποιας ηλικίας όπως είμαι εγώ που της κάνουν μηνύσεις όταν δεν έχει να πληρώσει και της στέλνουν την αστυνομία να της ρίξει ένα πρόστιμο που κυμαίνεται ανάλογα με τον δικαστή (αν πήδηξε καλά το προηγούμενο βράδυ)απο 400Ε και πάνω.(μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι για να σταματήσει και αυτή η αρπαχτή που μόνο στην Ελλάδα υφίσταται?)
    Αν και θα ήθελα πολλά να γράψω, θα επισημάνω μόνο λίγα πράγματα.
    Η κάθε γυναίκα που αγωνίζεται για να ζήσει και δέχεται την απαξίωση του συστήματος δεν λέγεται μόνο Κούνεβα! Ποικίλουν τα ονόματα της.
    Λογω επαγγέλματος γνώρισα γυναίκες που τις ξυλοκόπησαν, που τις έριξαν στην πορνεία, που τις βίασαν που τους πήραν τα παιδιά και τα...πούλησαν, που ,που ,που!
    Αν αρχίσω να γράφω για αυτά που δεν πέρασαν ποτέ στις εφημερίδες θα με βαρεθείτε να με διαβάζετε.
    Κι αν αναφέρω έστω και και μόνο τα βαφτιστικά ονόματα ανθρώπων της αστυνομίας που ενεπλάκησαν σε τέτοιες υποθέσεις, προβλέπω να μην φεύγω στην Ολλανδία.
    Αυτά ολα με πονάνε αγαπημένη μου και ανοίγω διαλόγους σε θέματα όπως της Κωνσταντίνας χωρίς αρχή και τέλος.....
    Δεν νοιάζομαι αν ήταν Ελληνίδες ή αλλοδαπές.Για μένα η γυναίκα δεν έχει ταυτότητα.Ειναι απλά ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    Και ναι, ψάχνω αγαπημένη μου τους ψύλλους στα άχυρα, διότι όπως ξέρεις δεν ασχολούμαι πια με την μουσική και την νέα γενιά της.
    'Αλλα με απασχολούν...αλλά με κάτι και κάπου ασχολούμαι κι εγώ για τα "ανθρώπινα". Δεν είμαι απο μαστίχα και κιμωλία καμωμένη.
    Τις καλλιτέχνιδες ίσως να τις έχω ακούσει αλλά δεν γνωρίζω τα ονόματα τους.
    Εγώ τις επώνυμες θα ήθελα να δω σε μια συναυλία συμπαράστασης για τις κακοποιημένες γυναίκες.
    Και τότε θα πω πως η αγανάκτηση μου πήρε τέλος και υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας σε τούτον τον άραχλο κόσμο...
    Την αγάπη μου την έχεις και την μοιράζω σε όλους ...οσους έχουν ανάγκη από αγαπη

    Υ.γ.
    Εχασα τον γλυκύτατο φιλο Απ'αλλου
    Θα επιθυμούσα να μου στειλεις το μειλ του αν το εχεις

    Μαρλεν μου μια αγκαλιά ζεστή σου στέλνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή