Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΝΑΡΚΩΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Όπου κι αν πας όπου κι αν σταθείς, αν είσαι γώστης της ναρκωκουλτούρας,μπορείς να την εντοπίσεις από το Χαϊδάρι μέχρι την Γλυφάδα και από την Μεταμόρφωση έως Γκάζι-Εξάρχεια-Κολωνάκι.
Υπάρχουν πολλοί τύποι ανάμεσά μας οι οποίοι είναι ακόμη στην αρχή.Είναι αλήθεια πως θέλουν πολύ καιρό να φτάσουν στην "ομονιακή" κατάσταση(αυτό βέβαια εξαρτάται απτο τη τσέπη έχει ο καθένας & σε ποιά κοινωνική τάξη ανοίκει).Είναι επίσης αλήθεια πως βιώνουν εκείνο το προσωρινό χαρηστικό διάστημα ευφορίας που δείνουν τα ψυχοτρόπα & τα οπιοειδή.Σ' αυτή την κατάσταση (την είχα περάσει & εγώ) έχει κανείς θάρρος,μεγάλη αυτοεκτίμηση,χαρά,ανεβασμένη λιμπιντο, ωραίο σεξυ στύλ κ.τ.λ υπό την προϋπόθεση πάντα πως γεμίζει το κεφάλι του με μια ουσία σε τακτά χρονικά διαστήματα.Πολλές αν δεν μπορείς να διακρίνεις την "ναρκωκουλτούρα" που τον κατακλύζει ίσως & να ζηλέψεις την συμπεριφορά του.
Πολλούς απ΄αυτούς τους ανθρώπους τους βλέπουμε & στην τηλεόραση.Μοντέλα,τραγουδιστές,ηθοποιοί και κάθε λογής "σταρ" βρίσκονται σ΄αυτή την κατάσταση.Το μεγάλο κακό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν ως πρότυπα για τους νέους που βρίσκονται "εν αγνοία" λόγω της ελλειπής πληροφόρησης & ενημέρωσης για το θέμα των ναρκωτικών.Θα είναι πλέον πολύ αργά όταν ανακάλύψουν πως μόνο & μόνο να τους μιμηθούν θα χρειαστεί να κάνουν χρήση κάποιας ναρκωτικής ουσίας & τότε:ανοίγει ο δρόμος προς την τοξικομανία.
Σούπερ άντρες,σούπερ γυναίκες και γκέϋ πρότυπα έχουν είδη παγιδευτεί στα δίχτυα της τοξικομανίας.Τοτέμ & Ταμπού σαν & αυτά που προκαλούν έλξη σε αρκετούς νέους τους οδηγούν ακόμη και στο φαινόμενο της μίμησης του "κακού προτύπου" & του "απαγορευμένου".Ανοίγει έτσι ένας τεράστιος τάφος για την νεολαία & ένα τεράστιο φύμωτρο καρδιών & συνειδήσεων "πιάνει δουλειά" οδηγώντας στην γνωστή τριάδα:ΑΣΥΛΟ-ΦΥΛΑΚΗ-ΘΑΝΑΤΟΣ.

9 σχόλια:

  1. πολύ καλή ανάρτηση.και ενημερωτική για όσους από εμάς δεν είχαμε την ατυχία να μπλέξουμε αλλα τώρα που έχουμε παιδιά, μας καίει αρκετά.
    θυνήθηκα και έναν καθηγητή επικοινωνιολόγο που μας έλεγε για τους αλήτες τους δημοσιογράφους που όταν βγει μια είδηση για ναρκωτικά δείχνουν την κλασσική εικόνα με κάτι μάτσα λεφτά, όπλα και γιάφκες κάνοντας υποσυνείδητα το θεατή να αδιαφορήσει θεωρώντας ότι αυτός ο κόσμος είναι μη εφαπτόμενος με τη δική του καθημερινότητα. Δεν δείχνουν ένα παιδί της διπλανής πόρτας με δυο φυσιολογικούς γονείς να κάνει χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. enicolo:ευχαριστώ για το σχόλιό σου.πολύ καλή η παρατήρηση του καθηγητή σου.να και ένας άλλος τρόπος με τον οποίο περνάνε την ναρκωκουλτούρα σαν μια κατάσταση περιπετειώδη,που σε βγάζει από την ρουτίνα της καθημερινότητας,σου δείνει αντικείμενο και πάνω από όλα εξουσία & αναγνώρηση(η εικόνα των όπλων και των χρημάτων).Δυστυχώς άνθρωποι σαν κι αυτόν τον καθηγητή εκλείπουν όλο και περισσότερο & αυτό το γεγονός αντανακλά την πολιτισμική κρίση στην οποία βυθιζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε ulysses βλέπω ότι δεν μαζεύει πολλά σχόλια η ανάρτησή σου (και δεν αναφέρομαι στα μέλη του μπλογκ).
    ίσως άμα έγραφες κάτι για την οικονομία και κανέναν υπουργό που πηδάει τη γραμματέα του να βλέπαμε σωρεία σχολίων.
    ακόμα καλύτερα άμα έγραφες κάτι εναντίον της ομοφυλοφιλίας...εκεί να έβλεπες σχόλια!
    συνέχισε να γράφεις γιατί ωραία τα λές και δεν τα λέει και κανας άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενίκολο, θα σε μαλώσω!!!
    Τι θα μπορούσε να γράψει κάποιος για μια τέτοια κατάθεση ψυχής χωρίς να έχει περάσει απο την "ανισόπεδη διαβάση" της εμπειρίας αυτής?
    Προσωπικά θα αισθανόμουν ηλίθια να γράψω κάτι του "στύλ" Αααα, ναι έχεις δίκιο και κλπ ,κλπ,
    Αφουγκράζομαι το γραφόμενο του Ο. και σωπαίνω...
    Απο σεβασμό για όσα πέρασε και κατάφερε να ξεπεράσει!

    Την αγάπη μου και την καληνύχτα μου αγαπημένοι μου συνοδοιπόροι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διευκρίνησα για να μην παρεξηγηθώ : δεν μιλάω για τα μελη του μπλογκ.
    όσο για τους αναγνώστες που σε άλλες αναρτήσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους, η γνώμη μου είναι ότι σχολιάζοντας ένα ποστ, δέίχνεις ότι το διάβασες και σε άγγιξε.ότι αυτός που το έγραψε δεν έκανε κατάθεση ψυχής στον blogger αλλά σε συνανθρώπους που νοίαζονται.
    απλά μου έκανε εντύπωση.
    δεν ήθελα να θίξω κανέναν, μόνο τη ...σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Enikolo, προσωπικά δεν με έθιξες καθόλου!
    Το θα σε "μαλώσω" για μένα είναι μια τρυφερή έκφραση που την μεταχειρίζομαι και στην κόρη μου.Αλλά δυστυχώς αλλιώς βγαίνει στον γραπτό λόγο.(λείπει εκείνο το "συναίσθημα" που διαφαίνεται στο προσώπου εκείνου που την λέει)
    Εχεις δίκιο σε όσα γράφεις.
    Ετσι είναι!
    Πιο πολύ μας ενδιαφέρουν τα σκάνδαλα(και εκφέρουμε αμέσως γνώμη και άποψη) παρά ο συνάνθρωπος μας.
    Και έτσι όπως καταντήσαμε είμαστε ανίκανοι να ακούσουμε... τις κραυγές της σιωπής.

    Με εκτίμηση Παν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εννοείται ότι δεν παρεξηγήθηκα.κατάλαβα τον τόνο από την αρχή :-)
    φοβήθηκα μην είχες παρεξηγηθεί εσύ γιατί ήταν κάπως νηκτικό το σχόλιο.
    ενιουει, περιμένω νεα αναρτηση.
    φιλια.
    υγ: ο σακης εχει χαθει και δεν ξερω γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. enikolo φίλε μου σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να δημιουργηθεί στο ευρύτερο κοινό συζήτηση λόγω της ανάρτησής μου.υπάρχουν άνθρωποι που υποτιμούν το θέμα των ναρκωτικών λόγω έλλειψης παιδείας και ενημέρωσης.δυστυχώς αυτή η εικόνα εντοπίζεται στην πλειοψηφεία της κοινωνίας.μόνο αν η κυρά ηρωίνη τους χτυπήσει την πόρτα ευαισθητοποιούνται.
    χαίρομαι όμως που λίγοι άνθρωποι σαν και εσάς σ' αυτό το μπλόγκ αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα προσπαθώντας να ενισχύσουν τα αντιρατσιστικά και ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά τους.μου δείνει ικανοποίηση η συζήτηση που άνοιξε μεταξύ εσένα & της παναγιώτας.
    Ο κανόνας λέι:ο έλληνας έιναι ανωτερος από τον αλβανό,ο αλβανός από τον πακιστανό,ο πακιστανός από τον γύφτο,ο γύφτος απτην πόρνη,η πορνη από τον ζητιάνο,ο ζητιάνος από τον πρεζάκια...και πάει λέγοντας φίλε έως ότου χάνουμε την μεταξύ μας ενότητα και τρωγόμαστε με αποτέλεσμα να βασιλεύει η ανισότητα και η καταπίεση μες στην κοινωνία,αφού είναι γνωστό απο το ιστορικό προτσές πως οι καταπιεστές έχουν φοβερή ενοτική συνείδηση της κοινωνικής τους τάξης και του ρόλου τους.
    Τα λέμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ......,αφού είναι γνωστό απο το ιστορικό προτσές πως οι καταπιεστές έχουν φοβερή ενοτική συνείδηση της κοινωνικής τους τάξης και του ρόλου τους.

    Κρατάω το τελευταίο που μου άρεσε πολύ και λεέι πολλά από τον οδυσσέα μας που θέλω να συγχαρώ για την θεματολογία του και πιό πολύ για το ότι πέρασε κι αυτός νικητής τις συμπληγάδες, τις ερυνήες τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπές του και βρίσκεται θέλω να πιστεύω στην δική του ιθάκη, και εδώ μαζί μας.

    Το ποστάκι μου θύμισε την πολύ ωραία ταινία "Traffic" που ασχολείται με ντοκουμενταρίστικό τρόπο και σκηνοθεσία . Σε αυτή την ταινία οήρωας και υπεράνω υποψίας Εισαγγελέας ,διώκτης της διακίνησης που γίνεται στα σύνορα με το Μεξικο, βρίσκεται αντιμέτωπος με το οικογενειακό δράμα που κτυπάει το ίδιο του το σπίτι.

    Νικολό
    σευχαριστώ. αν και δεν έγραφα πολύ συχνά τελευταία για προσωπικούς λόγους, ήμουνα παρών και διάβαζα τους ΑΜ ιτες φίλους μου

    σας χαιρετώ όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή