Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Σκυλίσια Ζωή!

Η κοπέλα που τίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είναι αυτή που πέταξαν έξω από δύο εστιατόρια στο Χαλάνδι.



photo by http://jugsi.com/wp-content/uploads/blind-walk.jpg

"Ονομάζομαι Ιωάννα, είμαι τυφλή και κάτοχος σκύλου-οδηγού. Ερευνήτρια στο ΙΤΕ Ηρακλείου, υποψήφια διδάκτωρ στην ιατρική σχολή του παν/μίου Κρήτης
και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών «Λάρα». Ζω στο Ηράκλειο Κρήτης όπου η πρόσβαση του σκύλου-οδηγού επιτρέπεται παντού. Και στην πολιτισμένη υποτίθεται πρωτεύουσα;

Σήμερα πρωτομαγιά, θέλησα να πάω με...μια φίλη για φαγητό στην ταβέρνα «Καλοζύμη» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 48, ΧΑΛΑΝΔΡΙ) που βρίσκεται δίπλα στο πατρικό μου.
Στην είσοδο της ταβέρνας, ο υπεύθυνος μας πληροφόρησε πως απαγορεύονται τα σκυλιά.
Απαντήσαμε ότι, έτσι κι αλλιώς θα τρώγαμε στην αυλή αφού είχε ωραία μέρα. Εκείνος, αντέτεινε πως ο σκύλος απαγορεύεται ακόμα και στην αυλή και πρότεινε να… μας βγάλει ένα τραπέζι στο δρόμο!
Φύγαμε και πήγαμε ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα «Ιορδάνης».
Δυστυχώς κι εκεί, η ίδια αντιμετώπιση: ο σκύλος δεν επιτρέπονταν ούτε καν στην αυλή…

Κι ερωτώ τους φίλτατους αναγνώστες:

1. Αξίζει ένας άνθρωπος να φάει στο δρόμο, επειδή βλέπει με τα μάτια ενός σκύλου;

2. Μπορεί ο μάγειρας της εκάστοτε ταβέρνας να μαγειρέψει χωρίς τις κατσαρόλες του;

3. Εάν ήμουν φορέας της γρίπης των χοίρων και πήγαινα να φάω δίχως να πω λέξη θα ήμουν εντάξει;"

2 σχόλια:

  1. γνωστό το γεγονός Μαρλεν μου. Και πόσα άλλα συμβάινουν. Μπορώ να παραθέσω ουκ ολίγα. Γιά μένα, αν και δεν ξέρω την ιδιοσυγκρασία της κοπέλλας, έπρεπε να απαιτήσει να κάτσει μες το έτσι θέλω, μέχρις εσχάτων που συνεπάγεται αστυνομία μηνύσεις και δημοσίευση με την επωνυμία των μαγαζιών στον τύπο. Να δούμε ποιός θα βγεί κερδισμένος.
    Να λέω την αλήθεια τέτοιοα ρατσιστικά γεγονότα ευτυχώς στη ζωή μου δεν έχω αντιμετωπίσει αλλά αν ποτέ μου συμβεί κάτι ξέρω πολύ καλά τί θα πώ και τι θα κάνω.
    |Αμαν !!! πιά !!!! με την καφρίλα τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πως νομίζουν μερικοί συμπολίτες μας πως όπου τους παίρνει μπορούν να το παίξουν γενικοί δερβέναγες εις βάρος των υπολοίπων και εκεί διαπράττουν τέτοιες, το λιγότερο προσβλητικές, πράξεις απέναντι σε άτομα που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή, παρά την όποια δική τους δυσλειτουργία.

    Πολύ σημαντική αυτή η γνωστοποίηση της συμπεριφοράς των ταβερνίων στο Χαλάνδρι, γιατί έτσι ισχύει το ότι ένας ικανοποιημένος πελάτης θα φέρει άλλους δέκα, ενώ ένας απογοητευμένος θα διώξει εκατό, οπότε τη δυσφήμιση μόνοι τους τη προκαλούν και μόνοι τους θα την υποστούν, εξαιτίας της αναιτιολόγητης άρνησής τους να φιλοξενήσουν άτομο με τυφλότητα και το σκύλο/συνοδό τους στην αυλή των εστιατορίων τους...

    Είμαστε κάφροι μεγάλου διαμετρήματος, όντως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή