Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Αγέλες προβάτων για άλλη μιά φορά ......

Τελικά δεν παιζόμαστε !!
Ερχεται χθές το βράδυ στο Φαρμακείο μιά μικρή και μου ζητάει "μία κρέμα που την είπαν στην τηλεόραση ότι κάνει καλό στην ακμή και που περιέχει την ουσία τρετινοίνη"
Αμέσως μούρχεται στο νου μιά συγκεκριμένη η οποία έχει τον χαρακτήρα φαρμάκου (συνταγογραφείται από δερματολόγους) Ψάχνω να τη δώσω και βλεπω ότι έχω ξεχάσει να τη φέρω. Ετσι της υπόσχομαι ότι θα τη φέρω την άλλη μέρα (σήμερα) .
Πράγματι το πρωί παραγέλνω δύο σωληνάρια.
Το μεσημέρι έρχεται μία πελάτισσα γύρω στα 50 και μου ζητάει τα ίδια γιατί άκουσον άκουσον, κάποιος δερματολόγος στο tv είπε ότι τάχει βάλει με τις εταιρείες καλλυντικών που πλασσάρουν ότι θέλουν ενώ αποκαλύπτει τώρα ότι η τρετινοίνη που είναι εναντίον της ακμής είναι η μόνη ουσία που έχει αντιριτιδική δράση για μετά τα 40 αναγεννητική και μπλα μπλα ..
Μου χητάει μάλιστα τρια σωληνάρια και μου πέρνει και τα δύο που είχα φέρει.

Αυτό ήταν !!
Ξαναπαραγγέλνω και από τις τρεις φαρμακαποθήκες που έχω μου λένε ότι έχει γίνει χαμός με το συγκεκριμένο σκέυασμα και ότι δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Δηλαδή βγήκε ο χ φούφουτος πέταξε τη θεωρία του στο πρωινάδικο ή βραδυνάδικο περιθωριακό πρόγραμμα (δεν ξέρω γιατί δεν βλέπω τηλεόραση) και τρέξανε όλοι και αδειάσανε τα ράφια.
Τι να πεις

Αγέλες προβάτων για άλλη μιά φορά ......

3 σχόλια:

  1. Η τρετινοίνη είναι βιταμίνη Α σε υγρή μορφή ...

    Έτσι παρασύρεται ο πολύς κόσμος απο τον κάθε τηλεοπτικό τυχάρπαστο, αγαπητέ Σάκη. Πετάνε έναν άγνωστο όρο (τρετινοίνη) για εντυπωσιασμό, κι' όποιον πάρει ο χάρος :)

    Tretinoin



    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το νερό του Καματερού, το θυμάσαι καθόλου Σάκη μου? Κάπως έτσι πάει η δουλειά με τα σκευάσματα αμφιβόλου ποιότητας που διαφημίζονται στον έντυπο τύπο, αλλά και στην τηλεόραση, εις υγείαν των κορόιδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. negentropist
    φίλε μου πολύ σωστά το είπες για την ακρίβεια είναι προ-βιταμίνη Α (μιά μορφή της) και για τον λόγο αυτό συνταγογραφείται για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η εφαρμογή της σε κρέμα μάλιστα στο πρόσωππο απαγορέυει την έκθεση στον ήλιο, μπ[ορεί να προκαλέσει ξηρότητα και απαιτεί καθαρισμό προσώπου μετά από κάποιες ώρες. οπωσδήποτε δε μιά "καλλυντική" κρεμα κατόπιν, δλδ αυτην την οποία ο εν λόγω κύριος πολεμούσε στην τηλεοπτική του διάλεξη.

    Μαρλέν μου
    σωστά .
    Τον θυμάμαι γιατί ήμουνα μικρός και θυμάμαι τι γινόταν με τα πλαστικά μπετόνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή