Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Όλες οι στατιστικές έρευνες πιστοποιούν ότι ο μέσος όρος της ζωής μας έχει αυξηθεί. Συνεπώς ζούμε περισσότερο;

Εξαρτάται πώς θα το δει κανείς!

Πιστεύω ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις στις ζωές μας.

Η ζωή μας έχει όντως αυξηθεί αλλά μόνο στατιστικά. Στην πράξη ο πραγματικός, ποιοτικός χρόνος που μας μένει για να ζήσουμε την πραγματική ζωή έχει μειωθεί δραματικά.

Κι αυτό γιατί:

* Ξοδεύουμε ζωτικό χρόνο δουλεύοντας υπερωριακά, για να αγοράσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που θα μας εξοικονομήσουν το χρόνο που χάνουμε!!!

* Δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και λυγίζουμε κάτω από το βάρος των πιστωτικών μας καρτών για να αγοράσουμε πράγματα που δε μας πολυχρειάζονται, αλλά και δεν έχουμε το χρόνο να χρησιμοποιήσουμε.

* Τρώμε γρήγορα και πρόχειρα για να έχουμε περισσότερο χρόνο για να δουλέψουμε και να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα που θα δαπανηθούν σε γιατρούς, γυμναστήρια και ινστιτούτα αδυνατίσματος σε μια προσπάθεια να θεραπεύσουμε τις συνέπειες της αλόγιστης αυτής διατροφής και γενικά συμπεριφοράς.

* Το λίγο χρόνο που μας απομένει τον περνάμε αποχαυνωμένοι κι αποκαμωμένοι μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας προσβλητικά για τη νοημοσύνη μας προγράμματα και ανταλλάσσοντας το δυνατόν λιγότερο λέξεις με τους οικείους μας.

Ο ποιοτικός χρόνος για να ζήσουμε πραγματικά έχει μειωθεί δραματικά. Τελικά το ότι ζούμε περισσότερο από παλιά είναι μια πολύ μεγάλη ψευδαίσθηση. Ίσως η μεγαλύτερη!

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός
http://maconwaterproofing.blogspot.com

από
http://www.chrisxx.com/forum/viewtopic.php?p=48286

3 σχόλια:

  1. η μεγαλυτερη ψευδαισθηση δεν ειναι οτι ζουμε περισσοτερο ειναι απλα το οτι ζουμε....τι θυμιζει πλεον ζωη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το άρθρο.
    Βέβαια, παρουσιάζονται μόνο διαπιστώσεις και οχι λύσεις.
    Για μένα η λύση είναι αυτή που ήταν πάντα :
    να έχουμε αρχές και να τις τηρούμε, να είμαστε ανα πάσα στιγμή έτοιμοι να θυσιάσουμε πράγματα ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και να απολαύσουμε γύρω μας μια σωστή οικογένεια και φιλικό περιβάλλον .Τότε , άσχετα με την εποχή που ζούμε , θα μπορούμε να λέμε ότι ζούμε ποιοτικά και ότι ελέγχουμε τις συνθήκες ζωής μας. Πολλοί παρεξηγούν και νομίζουν ότι το να επιλέξεις μπως ζείς σημαίνει να βγείς ένα πρωινό, και αντί να πάς για δουλειά , να πάς για ορειβασία.Αλλά και αυτό ένα τεχνητό οπτικοποιημένο πρότυπο είναι. Για να ελέγχεις τη ζωή σου όπως θες εσύ πρέπει να το έχεις κερδίσει μέσα από ένα συνεχόμενο αγώνα που δε σταματάει ποτέ. Όλα αυτά βέβαια τα λέει η θρησκεία (η δική μας λλά και άλλες), άλλα τελευταία δεν είναι της μόδας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Jazz
    Δυστυχώς πάρα πολλοι΄έχουν πέσει στην παγίδα αυτής της ζωής που λές. Και δυστυχώς τραβάνε και τους απογόνους σε αυτή τη μάυρη τρύπα.

    Νικολό
    Το πώς π΄ρπει και θέλει να ζεί ο καθένας μας είναι προσωπικύ του υπόθεση . Δεν μπορούμε ΟΛΟΙ να τρέχουμε σαν τα ρομποτάκια γύρω γύρω. Δυστυχώς στην σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και της ταχύτητας χορέυουμε και τρέχουμε πάνω και πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες.
    Η πληροφορίες ρέουν γυ΄ρω μας σαν τον καταρράκτη συνεχώς και αδιαλέιπτως και εμείς προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    Η πληροφορία και η γνώση κατεπεκταση θεωρητικά και δυνητικά υπήρχε ακομα και στα αρχάια χρόνια που ο άνθρωπος δεν την αντιλαμβανόταν. Δεν πρόκειται όμως να χαθεί. Πάει και έρχεται και περιμένει. Δεν μπορούμε να τα προλάβουμε όλα μεσα σαυτή τη σύντομη ζωή μας. Ισως μετά κάτω από άλλες υπαρξιακές συνθήκες να προλαβαίνουμε άλλα με άλλες ταχύτητες και τότε να μας λυθούν περισσότερες απορίες αλλά και να μας δοθεί περισσότερη γνώση.
    Το ζητούμενο λοιπόν είναι οκαθένας μας να βρεί τον δικό του προσωπικό παλμό, να κοιτάξει αληθινά μέσα του και να απαντήσει τί ακριβώς θέλει και πώς το θέλει στη ζωή του, -αυτό ακριβώς που διδάσκεται η καλή μας Μαριαλένα στα σεμινάρια ενόρασης που παρακολουθεί, και που χάιρομαι που την βοηθάνε πολύ.
    Αν βρούμε τον δικό μας "κβαντικό" παλμό -για να χρησιμοποιήσω ορους άλλων, τότε θα μπορούμε να ζουμε περισσότερα ησυχα και ποιοτικά και τελικά Η ΑΛΗΘΕΙΑ Θα μας δοθεί σύμφωνα και με τη ρήση του Ευαγγελίου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή