Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Θρηνος για μια ψυχούλα

Παρ' όλο που όλοι οι μπλόγκερς διατεινόμαστε συνέχεια ότι ακολουθούμε τη δική μας επικαιρότητα αδιαφορόντας για αυτήν των ΜΜΕ, σήμερα θέλω να θίξω, από τη δική μου σκοπιά πάντα, το γεγονός του θανάτου του Michael Jackson.
Όλα τα κανάλια κάνουν αφιερώματα και δείχνουν διάφορα κλιπ που κατά τη γνώμη μου δεν ανταποκρίνονται στην τραγικότητα της περίπτωσης Jackson.
Όπως έγραψα και σε κάποιο σχόλιο σε φιλικό μπλογκ, η πραγματικότητα είναι ότι ο Michael Jackson ήταν ένα πραγματικά ταλαντούχο παιδί.Ένα παιδάκι σαν τα δικά μας, μια αθώα ψυχούλα , μόνο που είχε εξαιρετικό ταλέντο στη μοπυσική και στο χορό.
Η βιομηχανία του θεάματος που είναι σαρκοβόρα και ανελέητη (και είναι ανακάλυψη των δυτικών πολιτισμών) πήρε αυτό το παιδάκι, το κακοποίησε ασταμάτητα, το μεταμόρφωσε και μέσα σε μια με δυο δεκαετίες το έκανε έναν πούστη παιδόφιλο με κατεστραμένη υγεία και έκανε όλο τον πλανήτη να γελάει μαζί του ή ακόμα χειρότερα, να το θαυμάζει.
Αυτή νομίζω ότι είναι εν ολίγοις η τραγική ιστορία του Michael Jackson και αν το δούμε σαν δικό μας παιδί θα νίωσουμε τη θλίψη για αυτή τη ψυχούλα.
Σαν τεκμηρίωση όλων των παραπάνω, προτιμώ σαν επικήδειο να παραθέσω το κλιπ που βλέπετε , το Michael Jackson σε πολύ μικρή ηλικία να ξεδιπλώνει το αληθινό του ταλέντο και να διακρίνεται από την υπόλοιπη οικογένεια .
Προσωπικά , προτίμησα να ακούσω αυτο το ωραίο τραγουδάκι και να θρηνώ για όλες τις ψυχούλες που έγιναν βορά στην αρένα του θεάματος.


6 σχόλια:

  1. Καλώς επέστρεψες, Ενικολό, μας είχε λείψει η ματιά σου στα πράγματα!

    Πραγματικά θρηνούμε από χθες που το μάθαμε... όχι γιατί ήταν ο δικός μας άνθρωπος στο θέαμα, αλλά γιατί ήταν αυτό το παιδί που πάντα έβγαινε σε ό,τι έκανε και μας άγγιζε με την αθωώτητά του.

    Μακάρι να ξεκουράστηκε εκεί που πήγε, ίσως η γη να μην τον χωρούσε πια για να υπάρχει ανάμεσά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω πως η μουσική βιομηχανία, σαν καννίβαλος, καταβρόχθησε την παιδική ψυχή, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τον μεγάλο καλλιτέχνη κι ύστερα...έφτυσε ότι απέμεινε απ΄αυτόν στο πάτωμα.. Καλό του ταξίδι..
    (καλώς βρήκα το ιστολόγιό σου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Marialena :
    καλώς σας (ξανα)βρίσκω μαριαλένα μου. Με είχαν αποροφήσει (με τη σειρά που τα γράφω):βαρεμαρα-παιδιά και βουτιές-δουλειές.
    Είναι πιστεύω ένα γενικότερο θέμα η κακοποίηση (έστω και ψυχολογική) ανηλίκων στο χώρο του θεάματος και γίνεται με την ανοχή των κοινωνιών λόγω των μεγάλων συμφερόντων και λόγω της συμμετοχής των ίδιων των γονέων πολλές φορές.Αρκεί να πάει κανείς σε παιδικά καλλιστεία μια φορά για να δει όλες τις υστερικές μανάδες να πιέζουν τα παιδιά σε σημείο κακοποίησης. Πιστεύω , τουλάχιστον στο Ελλάντα, πρέπει να προβλεφθεί κάποιος νόμος και νομίζω ότι φορείς όπως το χαμόγελο του παιδιού, ο συνήγορος του πολίτη και η unisef μπορούν να πιέσουν εκεί (εκτός αν το κάνουν ήδη και απλά δεν το ξέρω).

    new-girl-on-the-blog :
    καλώς μας ήρθες και πάντα είναι ευχάριστη η προσελευση "φρέσκου" κοινού. Βέβαια, το ιστολόγιο δεν είναι δικό μου (μοσαφίρης είμαι).Είναι της μαριαλένας μας που πάντα έχει μια καλή κουβέντα για όλους σαν μανα και αδερφή.
    Σου εύχομαι να ευχαριστηθείς το μπλόγκιν και να γίνεις old girl on the blog δημιουργικά και ευχάριστα.
    (αρκεί να συμφωνείς πάντα μαζί μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Ollandezavrike xrono kai sas episkeftike telika!!!!
    Den tha sxoliasei epi tou prokeimenou keimenou.
    Misei tis show buis.
    Xorepse me ton Michael otan eseis akoma den eixate gennithei kai arpaxteike agria
    me kapoion edo "martyra tou Iexova" otan eipe pos prepei na paithenoun oi p.....es.

    Agapite "mousafiri" Enikolo tha prepei na sou po isos pos ksodepsa polles ores kai katatheseis psixhs gia na synexisoyn na yparxoun oi A/M.
    Opote,asxeta an efyga se alli patrida den tha stamatiso na eimai,AKOMA,ayth pou synexise me thn filtath Marialena,na pasxizei gia thn selida pou sas filoksenei me agapi kai endiaferon.

    Oi A/M anikoun se olous!
    Emas pou tous kratisame
    Esas pou tous timate me thn parousia sas kai thn agapi sas.
    Sas stelno 3 Ollandezika stayrota filia!!!!
    Kai polli agapi.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητή ολλανδέζα δηλώνω ταπεινά συγνώμη για τη γκάφα μου και δηλώνω έκπληκτος καθώς δε γνώριζα ότι έχεις πάει ολλανδία.Σου εύχομαι καλά να περνάς και να μας τιμάς που και που με κανα σχόλιο (ίσως και αρθράκι).
    ΥΓ : μην παρεξηγηθώ, δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι πούστηδες πρέπει να παιθάνουν ή ότι είναι αμαρτωλοί. Πιστεύω όμως πάντα ότι είναι κατάντια ,γι' αυτό το αναφέρω ως τέτοιο στο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς το άγριο το νιάτο, την Παν Παν Ολλανδέζα μας! Αγαπητοί συνοδοιπόροι, αναγνώστες, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι που συναντιόμαστε εδώ μέσα καταγράφοντας τις σκέψεις μας, η σελίδα μας αυτή δεν ανήκει σε κανέναν μας προσωπικά, θέλω να πιστεύω πως ο καθένας μας βάζει το λιθαράκι του για να βγαίνει προς τα έξω αυτό το ύφος και αυτό το ήθος, όμως είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας πολλών ανθρώπων και όχι μόνον ενός, γιατί τότε θα αδικήσω όλους εσάς που είστε εδώ και συμμετέχετε.

    Πράγματι, στους δύσκολους καιρούς, η Παναγιώτα, η Μαριώ μας και εγώ είμασταν η Αγία Τριάς που δεν αφήσαμε να σβήσουν οι Ανώνυμοι στα πρώτα βήματά τους, τώρα όμως προχωράμε και συνεχίζουμε!

    Φιλιά Παναγίωτα μου και μη μας ξεχνάς, γράψε μας για την Ολλανδία και τις εμπειρίες σου εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή