Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Το καλοκαιρινό φαρμακείο

Μαζί με το μαγιό, το καπέλο, το αντηλιακό και τα λοιπά αξεσουάρ των διακοπών, οι οργανωμένοι ταξιδιώτες κρατούν χώρο στις αποσκευές σας για ένα μίνι φαρμακείο. Κι αυτό γιατί τα ατυχήματα και τα μικροπροβλήματα στη διάρκεια των διακοπών, αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο.
Ετσι, όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, πολλοί είναι εκείνοι που φτάνουν στο φαρμακείο, ζητώντας να αγοράσουν όλα τα απαραίτητα, ώστε να εξοπλίσουν, το μικρό, αλλά θαυματουργό, "κιτ" που, στριμωγμένο στις αποσκευές τους, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε στιγμές άμεσης ανάγκης, ή όταν το φαρμακείο στον τόπο των διακοπών τους είναι πολύ μακριά....
Στόχος ενός τέτοιου "κιτ" είναι προφανώς η αντιμετώπιση κάποιου τραυματισμού, κάποιου διαστρέμματος, διαφόρων τσιμπημάτων από έντομα, ίσως κάποιου ηλιακού εγκάυματος. Τί ζητούν όμως οι πελάτες και τί προτείνουν οι φαρμακοποιοί?

Γιά την αντιμετώπιση τραυμάτων
Γάζες, αυτοκόλλητη ταινία, αυτοκόλλητους επιδέσμους διαφόρων μεγεθών, αιμοστατικό βαμβάκι ή σπρευ, αμπούλες φυσιολογικόυ ορού για καθαρισμό τραυμάτων ή εγκαυμάτων. Αν ο χώρος το επιτρέπει αγοράστε μεγαλύτερη ποσότητα σε μπουκάλι ενός λίτρου, μισού ή ενός τετάρτου. Κόκκινο (όχι βάμμα) ΄καποια αντιβιωτική σκόνη, οινόπνευμα.

Γιά ηλιοπροστασία
Αντηλιακό για τα παιδιά και ενήλικες. Επίσης υδατικές κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα για μετά τον ήλιο.

Γιά τα τσιμπήματα (πρόληψη και αντιμετώπιση)
υπάρχουν προιόντα και για τα έντομα και για τις τσόυχτρες. ήτοι. Εντομοαπωθητικό για την πρόληψη των τσιμπημάτων και αντιισταμινική αλοιφή για την αντιμετώπιση του κνησμού. Αν κάποιος είναι αλλεργικός στα τσιμπήματα, είναι απαράιτητο να έχει μαζί του και μιά ένεση κορτιζόνης, καθώς το τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει άμεσα αναφυλαξία (σοκ).

Γιά τις διάρροιες, τη συσκοιλιότητα, τους εμέτους
αντίστοιχα σκευάσματα που θα σας προτείνει ο φαρμακοποιός

Γιά τον πυρετό, πονόδοντο, ή άλλο πόνο
Το ίδιο...

Ατυχήματα....
ελαστικό επίδεσμο που θα βοηθήσει σε περίπτωση διαστ΄ρεμματος ή κάκωσης και παραμάνες. οπωσδήποτε εφοδιαστείτε και με παγοκύστη που είναι πολύ χρήσιμη κυρίως τις πρώτες ώρες μετά το διάστρεμμα αλλά και μετά τα θερμικά εγκάυματα.

Διάφορα.
Ψαλίδι και τσιμπιδάκι. τοπική αντιβιοτική αλοιφή, θερμόμετρο.

Ταξίδι στο εξωτερικό
Μην ξεχάσετε να πάρετε τα φάρμακά σας αν ακολουθείτε κάποια γαρμακευτική αγωγή, καθώς στο εξωτερικό το πιθανότερο είναι να συναντήσετε δυσκολίες να τα προμηθευτήττε αφού όλα δίνονται κατόπιν ιατρικής συνταγής.

Καλές Διακοπές σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου