Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Απαγόρευση της θεατρικής παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie

Ο δήμαρχος της Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου απαγορεύει την παρουσίαση της παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» στο δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης, διότι, όπως ο ίδιος δήλωσε, θεωρεί την κίνηση αυτή «πολιτική κίνηση».

Aντιπρόσωποι πολιτιστικού φορέα της Ηλιούπολης σε συνεργασία με το επίσημο πολιτιστικό κέντρο το δήμου ενδιαφέρθηκαν για το ανέβασμα της παράστασης στο δήμο Ηλιούπολης. Η παράσταση είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου 2010. Είχαν συμφωνηθεί όλα τα διαδικαστικά, είχαν οριστεί οι ημερομηνίες των τεχνικών προβών και διευθετούνταν τα επιμέρους τεχνικά ζητήματα.

Ο πολιτιστικός φορέας του δήμου έδωσε διορία στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να αναθεωρήσουν τη θέση τους μέχρι την Κυριακή 28 Ιουνίου. Η θέση όμως του δημάρχου δεν έχει αλλάξει.

Ακυρώνει προγραμματισμένη θεατρική παράσταση απαγορεύοντας την φιλοξενία της στο δημοτικό θέατρο. Απαγορεύει την παράσταση "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie", μία παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου που παρουσιάστηκε όλο το χειμώνα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, μία παράσταση που πήρε δύο παρατάσεις και που θα συνεχίσει να παρουσιάζεται και για δεύτερη χρονιά.

2 σχόλια:

  1. Καλώς όρισες στη συντροφιά μας Μικρή Ανάσα. Είναι χαρά μας να έχουμε ανθρώπους με τη δική σου ευαισθησία στην ομάδα μας και θα χαρούμε πολύ να αφήνεις τα αποτυπώματά σου, όπως νιώθεις και αισθάνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς όρισες και από μένα. είθε τη φρέσκια ανάσα των σκέψεών σου να την αισθανθούμε όλοι εδώ μέσα.
    Λυπάμαι για την λογοκριτική πράξη του Δημάρχου και λυπούμαι ακόμα περισσότερο γιατί είμαι και Δημότης του ομορφου αυτού προαστείου. ενα προάστειο που ενώ έχει ολα τα φόντα να είναι πρότυπο πάσχει εδώ και δεκαετιές από Δημοτική ηγεσία που το πάιζει κουλτουριάρα και προοδευτική αλλά που έχει καταστ΄ρεψει το προάστειο με τους εργολάβους και τις απαλλοτριώσεις.
    Και δεν το κατάλαβα αν η παράσταση ήταν πολιτικού περιεχομένου τι έγινε δηλαδή.... ?
    Αισχος πιά....
    εχω κι άλλα αλλά μιά άλλη φορά.
    Ευχαριστώ για την ενημέρωση του γεγονότος πάντως γιατί δεν είχα πάρει χαμπάρι. ετσι κι αλλιώς όπως έχει γίνει εδώ πέρα ξένος στην πόλη που μεγάλωσα νοιώθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή