Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ, ΥΓΡΟ ΚΛΟΥΒΙ, ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ

19.03.2010
A ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


στις 11 μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, έγινε η σύλληψή μου από τις αντυνομικές δυνάμεις καταστολής. Το αίσθημα της ελευθερίας και το δικαίωμα του διαδηλώνειν κόπηκε με μιάς με μένος και βία από πάνοπλο αστυνομικό των ΜΑΤ, αφού του είχε δοθεί το δικαίωμα αυτό. Αφορμή της σύλληψής μου η συμμετοχή σε διαδήλωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του εργαζόμενου και μη, πολίτη, έχοντας περίεργο κούρεμα και σακίδιο. Αιτία ο παραδειγματισμός.

Στη χούντα έσκιζαν με μαστίγιο τα πρόσωπα των εφήβων σπουδαστών μέσα και έξω από τη Νομική Σχολή. Τώρα με την ίδια βαρβαρότητα, η 'σοσιαλιστική " κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας όλα της τα μέσα σκίζει και μαστιγώνει τις ζωές των ανθρώπων που έχουν μοχθήσει, εκείνων που μοχθούν και εκείνων που αντιστέκονται και δεν φοβούνται να υπάρχουν, με βίαιες οικονομικές και τρομοκρατικές πολιτικές.

την πολιτική ευθύνη της παράλογης σύλληψης υποχρεούται να την αναλάβει το κράτος. Η καθολική πολιτική αντίδραση που εκφράστηκε μέσα από το κύμα διαμαρτυρίας, αποδιεκνύει ότι η κοινωνία αντιστέκεται. Και αυτό είναι ακόμα πιό σημαντικό για μένα που συνειδητά επέλεξα να παραμένω "ανένταχτος" . Το κράτος ζητά την ανυπαρξία μας και φοβάται την ύπαρξή μας.

Δεν είναι τόσο η δική μου περίπτωση προφυλάκισης, όσο τα αλλεπάλληλα παραδέιγματα ψευδών κατηγοριών που αναδεικνύουν και αποδεικνύουν την προσπάθεια του κράτους να τρομοκρατήσει και να ταπεινώσει τον κάθε άνθρωπο που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, 'οσο και να αποθαρρύνει τον οποιονδήποτε άλλο διανοηθεί να τα υπερασπιστεί, δημιουργώντας κοινωνίες άβουλες που δεν θα αντιδρούν και δεν θα διεκδικούν.

Ευχαριστώ όσουν αγωνίζονται για την αποφυλάκισή μου τόσο από την αρχή όσο και κατά την διάρκεια, από πραγματικό ενδιαφέρον, μακριά από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, είτε συμφωνώ με τις μορφές είτε όχι, γιατί δεν νιώθω οτί αυτό που είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνεται αυτή η αλληλλεγγύη, όσο να κριθεί το ίδιο το κράτος για τις πράξεις του.

Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά, συνεχιστές στην προσπάθεια για απελευθέρωση των κρατουμένων και της σκέψης!

Από τα κρατητήρια στην ΓΑΔΑ, γραμμένος στίχος στους κίτρινους τοίχους όπου υπάρχουν ακόμα ξεχασμένοι κρατούμενοι για μέρες μέσα σε άθλιες συνθήκες.
ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ, ΥΓΡΟ ΚΛΟΥΒΙ, ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ

------------------------------------------------------------------------------------------------

Δελτίο τύπου 15/03/2010
Ι ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ δικηγόρος ΜΑΡΙΟΥ Ζ


Στη φυλακή αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας ότι π΄ρπει να οδηγηθεί ο Μάριος Ζ, γιατί τόλμησε να συμμετέχει στη μεγάλη πορεία της Πάμπτης (11-03-2010), και είχε την ατυχία να βρεθεί στο πεδιό δράσης ενός ασύδοτου πωρωμένου ψεύτη αστυνομικού.
Ο Μάριος συνελήφθη στην οδό Πανεπιστημίου, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα, και κοντά στα πανώ του ΕΕΚ και των και των σωματείων που ακολουθούσαν, από πάνοπλο άντρα των ΜΑΤ ο οποίος του επιτέθηκε ξαφνικά από πίσω, ερεθισμένος όπως φαίνεται από τα φουντωτά ράστα μαλλιά του και την ανέμελη εμφάνισή του, μπροστά σε δεκάδες άλλους πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία και που διαμαρτύρονταν γιαυτό.
Με τη συνηθισμένη επαγγελματική πώρωση ο αστυνομικός που τον συνέλαβε αφού τον οδήγησε στη ΓΑΔΑ κατέθεσε σε βάρος του οτι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ότι του είχε εκσφενδονίσει μολοτωφ και ότι κινδύνεψε από φωτιά.
Ο Μάριος είχε την τύχη να καταγραφεί η σκηνή της σύλληψής του από πολλές φωτογραφικές μηχανές και σε video, και προσκομίστηκαν και στην ανάκριση οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν αδιάψευστα ότι το πρόσωπο του ήταν εντελώς γυμνό, ότι καμμία μολοτωφ και καμμιά φωτιά δεν υπήρχε στο σημείο που πιάστηκε και στον γύρω χώρο, ότι στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε ένταση, που μπορεί να ταιριάξει με την κατάθεση του αστυνομικού.
Εξάλλου, επικαλέσθηκε κατά την ανάκριση δεκάδες μάρτυρες πολίτες, που βρισκόντουσαν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν αυθόρμητα να καταθέσουν την αλήθεια.

Ομως, ανακριτής και εισαγγελέας αφού άκουσαν εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και από την άλλη αγνόησαν τους δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης και τις φωτογραφίες, προχώρησαν στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση,
Προφυλάκιση που γίνεται

με τις διατάξεις ενός νόμου, απονομιμοποιημένου ήδη στη συνείδηση της κοινωνίας, αφού η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες την κατάργησή του,

κατά παράβαση των διατάξεων περί προφυλάκισης, και μάλιστα περιφρονώντας αγνοώντας και παραβιάζοντας επιδεικτικά τις αλλαγές που πρόσφατα έγιναν στο σχετικό άρθρο του νόμου, σύμφωνα με τις οποίες για να επιβληθεί προφυλάκιση απαιτείται να είναι κάποιος ύποπτος φύγης είτε να έχει αμετάκλητες καταδίκες στο ιστορικό του, προυποθέσεις που καμιά δεν ισχύει για τον Μάριο.

Ο Μάριος, που διδάσκει κολύμβηση σε νήπια στο ΟΑΚΑ, δουλεύοντας 7 μέρες την εβδομάδα, οδηγείται στις φυλακές και τα παιδιά του, που στα χέρια του μαθαίνουν να αγαπάνε το νερό, θα χάσουν το δάσκαλό τους.
Κι εμείς θα χάσουμε την πίστη μας στο προφανές και στο αυτονόητο. Δεν θα χάσουμε όμως την πίστη μας στο Μάριο και θα παλέψουμε για την απόδειξη της αλήθειας, την αποφυλάκιση και την απαλλαγή του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
www.freemariosz.wordpress.com

Σημείωση του Σταυραετού.
Χθές ανακοινώθηκε στατιστική που έλεγε ότι τις τελευταίες μέρες έιχαμε 5 νεκρούς στην Αθήνα από ποικίλλες μορφές παραβατικότητας ενώ οι ληστείες (όχι πλέον για χοντρά σε Ταχυδρομεία Τράπεζες κλπ, αλλά και για ψιλά...) ακόυμπησαν τις 200.
Οσο θα εξαθλιώνεται η μεσαία τάξη (που υποτίθεται ότι στηρίζει και την οικονομία της χώρας ) πραγμα που φάινεται είναι και το ζητούμενο, τόσο και θα πληθαίνουν οι παραβατικότητες και τα φαινόμενα κοινωνικής αναταραχής.
Καλά θα κάνει λοιπόν η Αστυνομία να ανασκουμπωθεί ΤΩΡΑ όσο είναι νωρίς και να κοιτάξει καθαρά ποιά είναι η πρόληψη , πραγματική αιτία του φαινομένου και ποιός είναι ο πραγηματικός εχθρός της. Σε τελική ανάλυση πραγματικά να φυλάξει την έννομο τάξη και να προστατέψει τον Πολίτη.
Γιατί αλλιώς θα πεσει ο πέλεκυς πάνω της και στα κεφάλια της Πολιτικής Αρχής ξαφνικά όταν η κοινωνική έκρηξη θα τα παρασύρει όλα...
Ο νοών νοήτω....

(θα επακολουθήσουν και άλλα που έχω μαζεμένα)

1 σχόλιο:

  1. Ολοι ξερουμε τι κανουν στα μυαλα και τις ζωες μας, εδω και χρονια. Αποφασισαν να ζορισουν το παιχνιδι. Θα το ζορισουμε κι εμεις.

    http://www.youtube.com/watch?v=JeKYVxvzKcU&feature=related

    will you be a lousy scab,
    or will you be a man?

    ΑπάντησηΔιαγραφή