Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Αποφασιστικότητα. Πάλη ενάντια στις πιθανότητες.

O Αύγουστος τελειώνει σύντροφοι και ο συναισθηματισμός δε λέει να φύγει. Προσπαθώ να τον αποδιώξω και να ξαναγεμίσω το μυαλό μου με ποιό παραγωγικές σκέψεις : τεχνοκρατικές, πρακτικές, ψυχρές. Τι δουλειές έχω να κάνω, πως θα τις οργανώσω, πως θα γίνουν πιο γρήγορα και πιο φθηνά, κλπ.
Όχι όμως. Ο αυτονομημένος και αντικομφορμιστής εγκέφαλος μου, επιμένει να δίνει πρόσβαση στα συναισθήματα που πλημμυρίζουν τη ψυχή και καταστρέφουν οποιαδήποτε τεχνοκρατική σκέψη.
Τελευταία με έχει πιάσει μια μανία με το θέμα ...της "απογοήτευσης".
Βλέπω γύρω μου ανθρώπους καλούς να τα παρατάνε. Να γίνονται ένα με τη μάζα που κατρακυλάει στον κατήφορο. Στην εποχή μας όλα έχουν γίνει άσχημα και μάταια. Σε αυτή την εποχή, όποιος θέλει να παραμείνει ακέραιος αντιμετωπίζει τη χλεύη και την απομόνωση. Τη μοναξιά. Η μεγαλύτερη του πρόκληση είναι να μην αρχίσει να πιστεύει ότι τελικά ίσως είναι όντως γραφικός, ρομαντικός, ηθικολόγος, τελικά ...ίσως και μαλάκας.
Όχι όμως. Πρέπει να μην ενδώσει. Να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στις επιταγές τις εποχής. Να συνεχίσει να είναι ...άνθρωπος.
Με αυτές τις σκέψεις, ετοίμασα ένα βίντεο που ανάρτησα στο μπλόγκ μου και το αναρτώ και εδώ και απευθύνεται σε κάθε πλάσμα που κάνει τον προσωπικό του αγώνα, μόνο του και χωρίς ενθάρρυνση και σκέφτεται να ..τα παρατήσει.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου Νικολό, κράτα τον συναισθηματισμό σου ζωντανό και σε πείσμα των χαλεπών καιρών που ζούμε. Να αντιστέκεσαι στον ψυχρό και χωρίς συναίσθημα τρόπο που μας θέλουν να ζούμε υποχείρια, άνωθεν επιβαλλόμενων καταστάσεων.

    Όχι φίλε μου, άσε το συναίσθημα να ξεπροβάλλει από τη καρδιά σου και να πλημμυρίζει εσένα και τους οικείους σου, στο τέλος αυτό θα έχετε να μοιράζεστε πέραν από πλούτη και από μεγαλεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Μαριαλένα! Σταθερά παρούσα. Νόμιζα ότι όλοι λείπουν για μπανάκια :-) και φυλάω μόνος τα τείχη.
    Εγώ ακόμα "κρατάω" αλλά τελευταία βλέπω όλο και περισσότερα άτομα που εκτιμάω να υποκύπτουν στη σαρωτική νοοτροπία του "γιατί όχι κι εγώ?" μπροστά στα ρουσφέτια, στη διάκριση, στην εγκληματική αδιαφορία, κλπ. Η σήψη κερδίζει επικίνδυνα πόντους στις συνειδήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή