Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

.....ολα μου φάνηκαν επικοινωνιακά στο δελτίο ειδήσεων χθες βράδυ.
Πρώτα η προσπάθεια των ΜΜΕ να μας πούν ότι "επιτέλους βγήκε η απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης", τί καραμέλλα κι αυτή Θεέ μου, οπότε ας ηρεμήσουμε τώρα.
Μετά το όμορφο ηλιόλουστο κάδρο στο Καστελλόριζο , και στο οποίο στήθηκε ο Πρωθυπουργός, και που άρχισε να μας μιλάει για την νέα πορεία που αν και φαντάζει δύσκολή σαν Οδύσσεια, την Ιθάκη θα τη βρούμε και έχουμε χαρτογραφήσει τον βυθό, και στο τέλος θα μπούμε στο ήρεμο λιμάνι κλπ κλπ .
Εμένα μου θύμησε τη μαμά που προσπαθεί να καθυσηχάσει το μωρό της που ξύπνησε ταραγμένο μετά από ένα εφιάλτη.

Οχι κύριε Πρωθυπουργέ!!
Πές την αλήθεια στο παιδί σου, ότι ο εφιάλτηε τώρα αρχίζει να το καταλάβουμε όλοι και πάνω από όλα να το καταλάβεις εσύ και οι δικοί σου, ότι επι τέλους σηκώστε τα μανίκια και κάντε τη χώρα να γίνει παραγωγική, ώστε να μπορέσει γρήγορα να βγεί από τη φουρτόυνα που μας μπλεξατε. Να μην αναγκαστούμε του χρόνου να δανειστούμε χειρότερα για να ξεπληρώσουμε αυτά που παίρνουμε σήμερα.
Επι τέλους να κινηθεί κάτι σε αυτόν τον τόπο, να σπάσει αυτή η αγκύλωση της γραφειοκρατίας που τον ταλανίζει δεκαετίες. Σπάστε και τα καρκινώματα της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων!! εχετε τη πλειοψηφία!! Κανένας δεν θα σας κατηγορήσει αν κάτι γίνει και δείξει ότι κινείται προς τα μπρός. Οι Ελληνες δεν είναι τεμπέληδες όπως έχει διαδοθεί στους πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους στο εξωτερικό, Ευκαιρίες ζητάνε να προοδέυσουν και μηχανισμούς που να είναι ευέλικτοι ώστε να μπορούν να αποδώσουν. Κτίστε τους αμοιβάιους δεσμούς εμπιστοσύνης προς τον Πολίτη αλλά και αντίστροφα. Και πολύ απλά αυτό θα γίνει όταν επι τέλους εφαρμοστούν οι νόμοι και αποδίδονται ευθύνες και τιμωρίες σε αυτόυς που παρανομούν.

Κάντε επι τέλους αυτή τη χώρα να λειτουργήσει Ευρωπαικά γιατί μπορεί και γιατί το θέλουν οι πολίτες της. Τόσα χρόνια δεν το έκανε κανένας σας και από τα δύο κόμματα. Τουλάχιστον κάντε το τώρα με το τσεκούρι πάνω απ'το κεφάλι!

το θέλετε ?
Η δεν μπορείτε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου